Fietsvakantie

Heerlijk met de fiets op vakantie gaan is een echte aanrader. Actief de omgeving verkennen, heerlijk in de buitenlucht erop uit gaan op de fiets word steeds meer gekozen. Er zijn vele manieren om een fietsvakantie te ondernemen. Je kunt hierbij kiezen uit een bestemming ergens ver van je huis af en hier een route naartoe uitstippelen op de fiets. Alles inpakken inclusief tentje, slaapzak etc. en gaan. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een hotel onderweg en overdag dus lekker fietsen en ’s avonds in een warm bed liggen met heerlijk uit eten gaan in een restaurant. Hier tussenin heb je natuurlijk ook allerlei opties, oftewel stel je fietsvakantie lekker zelf samen. Wij kunnen jou hier dan ook prima mee op weg helpen. Je kunt namelijk fietsvakanties bij ons kant en klaar boeken, de zogenaamde pakketreizen. Je kunt echter ook een paar hotels boeken en zelf je fietsplan maken. Een fietsvakantie kan je hiermee heel dynamisch samenstellen en heerlijk op je eigen tempo ondernemen.

Fietsvakantie is gezond en leuk

Actief bezig zijn is eigenlijk nooit verkeerd. Waar voor vele mensen een vakantie synoniem staat voor luieren denken wij hier bij Actievakantie.be toch wel anders over. Vakantie vieren betekend bij ons vooral genieten en uit de dagelijkse sleur ontsnappen. Heerlijk genieten van de natuur, maar ook lekker de stad ingaan en hier weer van andere zaken genieten. Een fietsvakantie kan namelijk op vele manieren samengesteld worden. Het hoeft namelijk niet een natuur only vakantie te worden. Dat kan natuurlijk wel, maar wij kunnen ons zo voorstellen dat je tijdens je vakantie ook misschien een keer wilt shoppen in een andere omgeving, een museum wilt bezoeken of een avondje uit eten gaan. Daarom zijn de diverse pakketreizen die je bij ons terugvind ook vaak gecombineerd met leuke uitstapjes die je misschien zelf niet zou verzinnen. Een vakantie boeken via een van onze reispartners is hierom dan ook zeker een aanrader. Daarbij zijn de prijzen ook lekker scherp, zeker buiten het hoogseizoen.

Je kunt diverse soorten fietsvakanties via ons boeken in diverse landen. Waar in het verleden de meeste fietsvakanties toch wel veelal in eigen land plaats vonden of een stukje Nederland, Luxemburg of Frankrijk is dit inmiddels wel veranderd. In ieder geval via ons kan je vele leuke actieve vakanties vinden van over heel de wereld. Wist je dat er zelfs fietsvakanties af en toe via een van onze reispartners te vinden zijn in Azië of Amerika! Door Corona is het reisaanbod op dit moment nog heel onvoorspelbaar, maar als je een wat verdere vakantie wilt gaan boeken ver van ons landje vandaan, dan kan dit vaak ook als actieve vakantie. Een compleet verzorgde fietsvakantie in het buitenland is daarbij ook zeker een optie. Niet elk land leent zich hier goed voor en sommige landen zijn ook een echte uitdaging op de fiets. Je kunt namelijk een fietsvakantie in de Alpen ondernemen, maar zeker als je niet getraind bent is dit niet perse een aanrader, toch? Bekijk ons aanbod aan diverse actieve fietsvakanties nu eenvoudig online. Mocht het land/bestemming er niet tussen staan dan betekend dit niet automatisch dat dit niet te boeken is. Zoals gezegd hebben wij op onze website alle pakketreizen staan, maar je kunt ook een op maat gemaakt vakantie boeken. Hiervoor kan je contact met ons opnemen of met een van onze reispartners als een TUI en 333 Travel.

Shopping cart